Systembolaget stöder asatron!

Glädjande nyheter! I ett försök att stödja mångfald och religionsfriheten i samhället har Systembolaget beslutat att asatroende och andra hedningar ska få rabatt på mjöd! De som kan bevisa att de är med i något hedniskt samfund kan få upp till 20% avdrag på inköp av mjöd! Åldersgränsen är som alla andra inköp på systembolaget 20 år.

Systembolagets VD säger i ett uttalande till TT: Då mjöd är en dryck som har en religiös funktion i hedniska och paginska rörelser måste systembolaget följa den praxis som finns i EU att minoritetsreligioner och trossamfund ska få skattereducering samt kunna göra ekonomiska avdrag för att kunna bedriva sin verksamhet.

Dessvärre gäller detta även för kristna, katoliker får exempelvis samma rabatt i Sverige. svenska kyrkan som ej får någon förmån är besvikna men det är de ju alltid.

Gött att rabatten börjar gälla idag den första april då det är fredag!

En kommentar på “Systembolaget stöder asatron!

  1. Alla läsare förstår nog att detta var ett aprilskämt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s