Är kristna snälla?

Många kristna hjälper andra människor. Det ser vi nu i dessa tragiska dagar med krig och elände. Men kristendomen lär ju ut att man ska hjälpa folk för då kommer man till himlen. Man belönas med evigt liv. Man kan straffas också om man inte är så förtjust i att hjälpa andra. Att vara hjälpsam för att få evigt liv och belönas i alla tider eller vara hjälpsam för att slippa spott och spe av andra samt fruktan för eviga straff kanske går på ett ut. Man är snäll bara för att man förväntas sig någon vinning av det.

Asatro ger inte riktigt något entydigt svar på om man ska vara givmild och frikostig mot andra. Å andra sidan så slipper hedningen dras med tvivel o hur mycket man kan hjälpa andra och samvetskval att man inte gjort tillräckligt slipper man. Samtidigt ska man inte glömma att hjälper man andra bara för att få vinning och belöning så är man en stor egoist.

Hjälp gärna andra hedningar men utgå inte att makterna belönar er i all evighet eller för den delen straffar er. Ni får faktiskt avgöra lite själva vad som är rätt och riktigt. Inte ska väl gudarna behöva peka med hela handen jämt? Nej lite får ni göra själva. Använd hjärnan hedningar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s