Sven Melander är död

Sven Melander är död

Tyvärr så är det inget aprilskämt men den kände, ja folkkäre skådespelaren och programledaren Sven Melander har avlidit 74 år gammal den sista mars. Han stred hårt och tappert mot cancern men segrade dessvärre inte.

Bördig från Skåne tänkte Melander först bli journalist och han arbetade på de stora dagstidningarna men omkring år 1980 satsade han i stället på att bli skådespelare och då i den lättare genren. Han dök upp som karaktären Berra i Sällskapsresan med T-shirt med texten ”Ikväll får 107 svenskar gonorré! Han var en av kockarna Werner tillsammans med Åke Cato som myntade begreppet ”Det går alltid bra med selleri”. Semesterfirarna Olle och Helge som väl är en fortsättning på karaktären Berra med diskussion om sprit och ”procenten”. Trollet Rulle som inledde med ”Hej alla barn”.

Ja mycket kan sägas om Sven Alarik Melander född i Malmö 1947. Men vi riktar ett stort och innerligt tack till denne stora och begåvade underhållare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s