Etta på Söder

Etta på Söder

Märkligt musikaliskt mästerverk magiskt med Margareta!

Ja för vad ska man väl annars säga om det ovanliga men konstnärligt givande samarbetet med bröderna Bengt och Einar Bergh och Margareta Hallin. För de få som inte vet vem Hallin var så kan det meddelas att hon var en av Sveriges största operasångerskor.

Bröderna Bergh grundade skivbolaget Fonofon andra hälften av 1960-talet men som sedan ombildades till Säffleoperan 1974. Fonofon gav inte ut överdrivet många skivor. Bengt Bergh skrev texten och hans vän Leif Thuresson musiken. Etta på Söder var med på Pocket Plattan 6 som utkom 1968. Sången hade dock inte blivit det den blev om inte operasångerskan Hallin hade sjungit.

Etta på Söder

Jag har en mysig etta på söder
Ingen pappa, ingen mamma, inga bröder.
Ensam är jag, på mej själv jag helt mej stöder
i min mysiga etta på sööööööööder.

Jag känner massor av människor på stan
Alla killar säger att de gillar mej som fan.
Skriver sina namn på väggen över min otäta kran
i min mysiga etta på söder.

Och alla ringer mig, och fribiljetter ska de ha,
till den revyn där jag som ögontröst mej föder.
Det är så bra, så bra, så bra, så bra, så braaa
i min mysiga etta på sööööööööder.

Men när jag är sjuk och trött och inga pengar har
då finns det ingen som jag känner längre kvar.
då är jag ensam och har ingen som är rar
i min mysiga etta på söder.

Då lipar jag en skvätt och tycker synd om lilla mej
Det är så svårt, så svårt, så svårt att vara tjej.
Sen öppnar jag en bit på gasen –
– och när dom hittar mig är jag blek och dööööööööder
i min mysiga etta på sööööööööder.

En kommentar på “Etta på Söder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s