Nionde september 2020

Nionde i Nionde, 9/9 eller nionde september är en dag som en del hedningar i modern tid uppmärksammar. Dels för att nio är det heliga talet inom asatron och den nionde dagen i den nionde månaden passar bra att hylla den sanna religionen lite extra.

En del anser att den germanske hövdingen Arminius som besegrade tre romerska legioner slaget vid Teutoburgerskogen i september år nio vår tidräkning ska hedras. Många lärda har ansett att denne Arminius är den historiske person som inspirerat till myterna om Sigurd Fafnersbane.

Romarna hade många fiender. dessa gav romarna öknamnet draken, ett stort monster som bara vill ha mer byte. När romarna under Varus förlorade emot Arminius germanska krigare var det ett stort fiasko för antikens supermakt. Arminius själv förrådes av sina släktingar liksom sagans Sigurd.

Hur som helst, ha en trevlig hendisk 9/9 2020 ayps!

En kommentar på “Nionde september 2020

  1. […] ett annat berömt slag anses ha stått idag, även om det är ganska så fel – och det är Slaget vid Teutoburger Wald år nio enligt vår tideräkning, mellan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s