Konservatism, marxism, liberalism och feminism i ett hedniskt perspektiv.

Är hedningar konservativa? Ja det får man väl säga i vissa fall. Man vill ju gå tillbaka andligt till tiden innan kristendomen anlände. Däremot så har asatron inte mycket eller ens något med det som idag klassas som konservatism. Hedningar tycker knappast det skulle bli bättre om kristendomen kom tillbaka, att kristna värderingar skulle få mer utrymmer i samhällsdebatten. Ingen hedning värd namnet gillar kristendom, eller för den delen judendom eller islam.

Hedning som säger sig vara konservativ får lov att hämta sina ideal från tiden innan 1100 vår tidräkning. Det är inte alltid så lätt att göra det. Hedningar hade annan syn på exempelvis äktenskap, barn födda utanför äktenskap samt på de som föddes med handikapp eller som man förr sa lyte. För att komplicera saken så har det nog inte heller varit likadana normer hos hedningarna heller. De som levde i Norrlands inland runt år 450 hade nog inte samma normer som de som levde vid västkusten omkring år 700. I hednisk tid fanns trälar, man trodde exempelvis inte på något universellt människovärde och man var nog inte lika inför döden heller, olika dödsriken finns inom hedendomen till och med återfödelse.

Hedendom och marxism då går det att förena? Här blir svaret tydligare och det blir helt enkelt nej! Marxismen förkastar tron på religion och även om de främst riktat sig mot kristendomen samt i viss mån andra religioner och trossystem som taoism i Kina så blir det svårt omöjligt att förena guden Heimdall som är upphovsman till det stånds/klassamhälle vi lever i. Ingenstans i eddasångerna eller sagorna från förkristen tid verkar någon för ett globalt klasslöst ateistiskt samhälle. I förkristen tid var det acceptabelt att ta med gravgåvor bland annat värdeföremål, en tydlig bevis att religionen accepterade ägande.

Liberalism kan knappast i modern mening varit något för folk som levde i ett ättesamhälle där ätten är viktigare än individen. Feminism kan det förenas med tro på Freja och Siv? Endast om man tror att män har lika mycket värde som kvinnor förutsatt att de är fria, för mycket tyder på att kvinnor hade starkare ställning i Norden innan Jesus anlände. Dagens trams att det inte fanns kön hade knappast gått hem för 1200 år sedan, även en gällad träl är en man och inte en ”engelsk höna”.

Sålunda måste hedningen tänka sig för mer än en gång innan han eller hon engagerar sig i samhällsdebatt och politik.

Oförenligt med asatron är Marx. Proletärer förena eder inte!

Feminism som förespråkar könlöshet går inte att förena med en religion då en känd gud avbildas med erigerad penis.

Den kände hednisk guden med erigerad penis. Kön finns!

All moralisk, etisk, filosofisk, kulturell och religiös inställning till livet och samhället som kommer från judendomen, kristendomen och islam måste motverkas. Inte bara från Sverige utan hela Midgård!

En sekulär humanism som tro på universella och eviga ideal har inget med hedendomen att göra. Människan är inte universums mening och mål. Människan är inte jordens mening!

Vi ska ge mänskligheten en ny tid, en ny hednisk tid inspirerad av det förkristna samhället. Låt svensken tro på asatro, ryssen på rodnovery. Låt italienaren dyrka Jupiter, greken Zeus.

 

Heimdall ordningens guds symbol som förkunnar och symboliserar ordning och harmoni besudlas av Lokes avkomma! Loke ifrågasätter könsnormer men det straffar sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s