Valet i Belarus ur ett hedniskt perspektiv!

Det var varit val i Belarus eller som man kallade landet förr Vitryssland. Enligt svensk och annan västerländsk media var det valfusk som gjorde att den sittande presidenten segrade. Samtidigt medger man lite motvilligt att det finns folk som faktiskt stöder presidenten. Belarus är ett land med fel och brister men det fungerar i det stora hela. De har inga problem med integration. Media är hårt styrt men det är det i Sverige också.

Vad gör då makthavaren Viktor Lukasjenko som är så farligt? Jo han har ingen global värdesyn. Han och hans anhängare och medarbetare har inget behov av att bygga upp ett globalt mångkulturellt fredsrike. Man har en annan syn på människovärdet än i väst. Väst normer anses vara hela mänsklighetens normer.

Det hela påminner inte så lite om när kristendomen för tusen år sedan tvingade alla människor i Sverige att tro på Jesus och annat trams. Ni måste ha universella normer och ideal. Alla måste tycka samma sak, ha samma gud. Nu har folket trots att västmedia hyllar Lukasjenkos motståndare fått finna sig i att denne herre har makten ytterligare några år. Intressant är det faktum att de so skriker mest är de som ogillade att Storbritannien lämnade EU samt att Trump valts till statschef i USA. Demokrati ska betyda folkstyre, men många här i väst tycks anse att det betyder universell humanism, globalt samhälle.

Som hedning ska man kanske inte vara helt missnöjd med att den sittande presidenten får fortsätta ha makten. Man lever farligt i en värld där man måste tro och hylla universella ideal för dess egenskull om man är anhängare av en religion som inte har ett universellt budskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s