Insändare i NLT: Svenska kyrkan har skilts från staten, Åke

Återigen skriver Åke Bonnier biskop inom Svenska kyrkan om sitt favoritämne, tolerans för sexuella minoriteter. Det är nästan så man kan tro att Åke just valde att göra karriär i detta samfund för att propagera och bli en slags talesperson för HBTQ-rörelsen. Men nu är det så att Svenska kyrkan, det samfund Åke tillhör inte längre är en statskyrka utan bara ett samfund bland alla andra. Då svenska kyrkan skilts från staten borde det inte vara tillåtet för ett samfund att bedriva politik, vare sig det nu är värdegrunds eller partipolitik. Svenska kyrkan ska inte delta i samhällsdebatten!

Henrik Andersson

Artikel publicerades i Nya Lidköpingstidningen 2020-08-12. http://www.nlt.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s