Tyrs runa förbjuds inte!

Tyrs runa förbjuds inte!

Det finns lite rättvisa i världen ändå. Några dumma typer tyckte att Tyrs vackra runa skulle förbjudas bara för att ett politiskt parti som är starkt regeringskritiskt använder runan som partisymbol. Men Tyr bråkar man inte med hur som helst. Många hedningar reagerade mot ännu ett förbud mot det fria ordet och den fria tanken. Justitiekanslern har nu bestämt att Tyrs runa inte är hets mot folkgrupp. Följande rader kommer från JK:

”Brottet hets mot folkgrupp innefattar att någon hotar eller uttrycker missaktning för en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

Justitiekanslern har tidigare vid ett flertal tillfällen bedömt tryckta skrifter där Nordiska motståndsrörelsens emblem i form av en tyrruna avbildats ensamt eller tillsammans med olika yttranden och då funnit att uppgifterna inte innefattade tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp.”

Må guden Tyr fortsätta beskydda det fria ordet! Hell Tyr!

Nordiska Motståndsrörelsens partisymbol är inte hets mot folkgrupp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s