Den oheliga alliansen!

Den oheliga alliansen!

För några årtionden dödförklarades religionen i Sverige. Den skulle dö ut och leva kvar som någon form av kulturell sedvänja. Bröllop, dop och begravningar skulle väl förmodligen ske framöver i den kristna religionen och då främst svenska kyrkans regi. Men det blev inte så. Varför kan man diskutera och anlysera, men faktum är att religionen är tillbaka. När religionen miste sitt inflytande blev det underförstått att demokratins ideal, dess värdegrund skulle ta över och ersätta det som religionen stått för. Delvis har detta skett, men då religionen återkommit så har demokratin som ”andligt ideal” gått tillbaka. Allt fler personer i Sverige är födda i länder där demokratin inte är ett sätt att leva, en livsfilosofi eller vad nu mången god demokrat oavsett färg tycker i Sverige. För många är demokrati bara ett annat ord för parlamentarism. Viktigare för många utlandsfödda och en och annan etnisk svensk som inte orkar eller kan se skillnader på riksdagens partier är religionen.

Nu har makthavarna insett att religionen är tillbaka. Vad sker då? Jo man pushar fram de religionsalternativ som anses stå de etablerade riksdagspartiernas syn på tillvaron närmast. Det alternativ som stod absolut närmast var den fraktion inom den svenska kyrkan som hyllar hbt, flyktingar och kvinnliga präster. Ska man som etnisk svensk ha religiösa funderingar och behov av andlighet ja då ska man gå i den hbt- certifierade svenska kyrkan, för den är mjuk och snäll. Helst ska prästen vara en prästinna. Mjuk snäll, inkluderade, klä sig i vitt och stå i talarstol av ljusfaner istället för predikstolen. Denna form av kristendom kommenterade teologie doktorn Ann Heberlein följande: Svenska kyrkans ledning vill inte längre leda ett kristet samfund; de vill leda en allmänetisk förening för humanistiska värderingar av banalaste slag.

Nu ska inte en polyteistisk asatroende sörja över att svensk kyrkan beter sig idiotiskt. Tvärtom, kyrkan är fylld av nyttiga idioter. Ju mer om hbt och muslimer, ju mer folk lämnar. Men som hedning bör man ändå vara på sin vakt. Makthavarna och svenska kyrkan har en ohelig allians. Ju mer den svenska ska kyrkan framhålls som ett rekommenderat alternativ då får andra samfund, men också andra religions, som exempelvis asatron svårt att hävda sig. Staten ger kyrkan mängde med pengar i dag och skolavslutningar får gärna hållas i deras lokaler. Den politisk korrekta falangen å sin sida kan be politikerna att förbjuda och diskriminera präster och annan personal som tar den traditionella kristendomen på allvar. Präster måste viga samkönade par. Präster måste samarbeta med imamer och så vidare.

Då den politisk korrekta svenska kyrkan stöds av makthavarna så finns risken att detta samfund blir en slags norm, om det inte redan är det för andra samfund, men också andra religioner. I värsta fall måste vi asatroende ha en monoteistisk religion som norm att följa.

Risken är måhända inte stor, men den finns där att en ny form av statskyrka växer fram. Vi asatroende som ogillar all form av kristendom, vi måste vara på vår vakt!

Henrik Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s