Monoteismen hotar med ragnarök

Monoteismen hotar med ragnarök

Asatron beskylls av de enfaldiga och dumma för at vara en krigarreligion. Kristendomen däremot har en nimbus av fredsreligion. Även marxismen har en air av fredslängtan över sig. Hur mycket lidande som än utförts i den röda monoteismens namn så försvaras detta med att de har som ideal ett klasslöst samhälle. Men nu i dagarna hotar den kristne presidenten Trump sin trätobroder i Nordkorea med kärnvapen krig och den röde monoteisen Kim Jong-Un hotar tillbaka. Både den kristne Trump och kommunisten Kim Jong-Un säger sig båda vara anhängare av en annan monoteistisk lära nämligen demokratin!

Alla dessa läror är utopiska och lovar frälsning. Världen är ond och ska frälsas, det är ett budskap som genomsyrar såväl kristendomen som kommunismen. Priset för att bygga upp Utopia kan aldrig bli för högt. Är priset kärnvapenkonflikt ja då betalar man priset med ett leende.

Som hedning kan man inte göra annat än att misströsta. De leker med våra liv och det är inte mycket man kan göra åt saken. Men vi måste försöka. Vår religion säger oss att vi måste försöka skjuta upp ragnarök så länge som möjligt. Ett steg i rätt riktning är att man är emot kärnvapen. Verka för fred om du är hedning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s