Kampen är inte över!

Trots att allt fler lämnar svenska kyrkan och trots att allt fler inte säger sig vara kristna så lever monoteismen vidare. Om vi hedningar ska ha en chans att lyckas få allmänheten att acceptera oss som religion så måste vi avskaffa den monoteistiska normen. Folk i allmänhet kan tänka sig att det bara finns en gud eller att denne gud inte finns. Men tror man på fler än en gud, samt att man tror på gudinnor, då anses man udda. Ofta kan dock inte folk säga vara just ron på bara en gudamakt skulle vara bättre eller mer äkta än tron på flera makter. En del kryptomonoteister anser inom de hedniska leden att de olika gudamakterna är olika aspekter av en enda gudom. Men sådant ofog måste stävjas. Hedendomen har kommit långt de senaste åren, men det räcker inte. Monoteismen lever kvar, i dag väller det in folk i Sverige som kommer från länder där religionen har starkare ställning än i Sverige. Kristna från Syrien och muslimer från Afghanistan. Dessa personer lär inte se asatro som en riktig religion. Kampen är inte över, monoteismen i alla dess former måste fortsättas att bekämpas!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s