Kärnvapen ur ett hedniskt perspektiv

Den sjätte augusti fällde USA en atombomb över den japanska staden Hiroshima och den nionde fälldes en likande bomb över staden Nagasaki. Hundratusentals människor dödades. Allt sedan dessa augustidagar har världen levt i skräck för atomkrig som kan vara slutet inte bara för mänskligheten, utan för allt liv på planeten jorden.

Ideella Kulturföreningen sänder en tanke för offren som dödades på order av den amerikanske presidenten Truman.

Gudarna försöker förhindra ragnarök, de kan inte skjuta upp det för alltid, men de kan skjuta upp denna domedag. Vi som är asatroende hjälper förstås våra gudar och gudinnor i deras strävan. Med andra ord, nej till kärnvapen och nej till kärnkraft! Av teologiska skäl måste vi vara emot dessa ragnarökvapen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s