En insändare i Skaraborgsbygden: Intet nytt under solen

En insändare i Skaraborgsbygden: Intet nytt under solen

Det har skrivits mycket om riksdagsmannen Patrick Reslow avhopp från Moderaterna till Sverigedemokraterna. Ofta sura kommentarer. Men att folk hoppar över till andra partier eller begår annat fuffens är inte nytt i politiken.

Socialdemokraten Hjalmar Branting kom in i riksdagen på en liberal lista. Alf Svensson kom in i riksdagen på en lista från Centerpartiet. Mest intressanta avhoppen skedde 1934 när Alf Meyerhöffer, Gösta Jacobsson och John Gustafsson hoppade av från Högerpartiet och gick med i Sveriges nationella förbund. Dessa tre herrar var de enda mandat något nationellt parti fick i riksdagen under 1930-talet.

Det enda förklaringen till att det är lite beska kommentarer är att Reslow hoppat över till ett parti som inte anses vara salongsfähigt. Hade Reslow blivit kristdemokrat eller centerpartist hade det nog inte blivit lika uppmärksammat.

Intet är nytt under solen, folk hoppar till andra partier och deras före detta kamrater blir arga.

Henrik Andersson, blankröstare

Insändaren publicerades på Skaraborgsbygdens hemsida 2017-05-22

www.skaraborgsbygden.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s