Ha inte en luthersk arbetsmoral!

Om man inte är kristen då ska man inte ha en kristen moral i det dagliga livet. Trots att allt fler lämnar svenska kyrkan så har de flesta en luthersk arbetsmoral. Något att tänka på. Att vara hedning är inte detsamma som att byta ut namnet på de kristna makterna och sedan fortsätta som förut. På sikt måste vi städa bort allt som kristendomen byggt upp. Svordomar och ordstäv ur språket, rensa bland helgdagarna, men även i moralen och det dagliga livet. Först då är Jesus död och inte återuppstånden! Så du ärade hedning, ha inte en luthersk arbetsmoral. Luthers moral säger att arbete är bra för det motverkar synd. Men hedningar tor inte på synd. Arbeta så att du kan leva och försörja dig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s