Måste man som asatroende vara fredsvän och miljökämpe?

Måste man som asatroende vara fredsvän och miljökämpe?

Asarna med Oden i spetsen gör allt för att skjuta upp det oundvikliga, det oundvikliga som heter ragnarök. Varför då kan man undra? Enlig eddan så vinner ju gudamakterna och Balders rike kommer då gudarnas fiender är bort för alltid. Svaret är nog att Völvans spådom är en spådom. Hon förutser en möjlig framtid. Men för att just den spådomen ska slå in måste gudarna skjuta upp ragnarök så länge de bara kan. Kan ragnarök skjutas upp så hinner gudarna förbereda sig bättre och ju bättre förbereda de är desto större chans att de vinner.

Som asatroende är det en självklarhet att man vill hjälpa gudarna. Förutom att visa sitt stöd genom religionen så kan man i det dagliga livet försöka efter sin förmåga leva ett bra liv. Försöka förhindra skadlig påverkan på miljön och verka för fred. Den miljöförstöring som pågår idag för os närmare ragnarök. Skulle ett stormaktskrig utbryta där kärnvapen används ja då blir det inledningen på ragnarök när människorna är borta och atomvintern kommer.

Så svaret på frågan om man måste vara fredsvän och miljökämpe är ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s