En insändare i Sla: Låt britterna lämna EU!

Låt britterna lämna EU!

Brexit

I Sverige hyllar vänstern britternas beslut att lämna EU. I Storbritannien har det utbrutit kravaller då vänsteranhängare kräver att landet stannar i unionen. Dessa vänsteranhängare säger sig vara emot nationalism. I Skottland tar nationalister och funderar på att bryta sig ur unionen med England och Wales. Anledningen är att skottarna är mer positiva till EU än engelsmännen. Här i Sverige jublar nationalister från ”kulturnationalisterna” inom sverigedemokraterna och det ”rasnationella” nordiska motståndsrörelsen”.

EU är verkligen ett konstigt projekt som har belackare och supporters inom alla led. Britterna röstade för att lämna den europeiska unionen. Gott så, vill man inte vara med i något överstatligt ja då ska man heller inte vara det. En union som är till för att skydda och verka demokratins ideal kan inte vara hur odemokratiskt som helst. Medierapporteringen om brexit har varit övervägande kritiskt i svenska medier. Men om ett land ska rösta för eller emot så kan väl inte svenska medier bestämma att för och emot ska betyda rätt eller fel? Det verkar som fel sida vann enligt den svenska massmedian. Storbritannien har väl förresten lika eller i vissa fall mer demokratiska traditioner än vad Sverige har?

De flesta i drottning Elizabeth II rike har varit missnöjda med unionen. Nu har de valt att gå ur. Det gamla brittiska imperiet finns inte mer, men britterna vill heller inte bli medlemmar i en slags Europas förenta stater. Både motståndare som anhängare till EU borde faktiskt vara glada. Storbritannien har alltid varit en motsträvig partner inom EU. Nu slipper EU denna struliga och truliga medlem. En slimmad union är bättre borde man tycka. Vi som är emot EU och dess stormaktsambitioner har ännu mer skäl att vara glada. Om britterna kan, ja då kan vi också!

Henrik Andersson

 

Denna insändare publicerades också på Skaraborgs allehandas hemsida. Då har raderna om sverigedemokraterna och nordiska motståndsrörelsen tagits bort. http://www.sla.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s