Fjärdedag jul

Fjärdedag jul har få uppmärksammat i modern tid. Och ni kära läsare, hur ofta har ni hört talat om fjärdedag jul? Ärligt, inte många. Fjärdedag jul var helgdag fram till 1772. Men dagen har inte varit helt bortglömd, för det är också menlösa barns dag. I gamla tiders runkalender är det ett svärd ristat som ska minna om Herodes barnamord. Men också ofta en kanna. Det sista för att påminna om att julhelgen och julfirandet ännu inte är slut. Så ärade läsare, ha en trevlig fjärdedag jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s