Ideella Kulturföreningen hedrar Karl XII minne.

Kan man som hedning ha Karl XII som styrde Sverige i den kristne gudens namn som föredöme? Jo då, det går alldeles utmärkt. Vi hedningar är ju ofta ganska toleranta i andliga spörsmål. Karl XII slogs för det han trodde var rätt. Han var bered att offra allt och alla, även sig själv för det han trodde på. Inga halvmesyrer eller kompromisser som inte leder till något bestående.

Vi i Ideella Kulturföreningen kan gott ha Carolus Rex som en förebild. Vi kämpar för det vi trycker är rätt. Kulturkamp kan knappast mäta sig med den kamp den siste stormaktskungen utkämpade men i framtiden måste kanske kampen föras på ett annat sätt. Karl XII hade dock ärliga fiender. Ryssar, danskar och polacker stred med blanka vapen och torrt krut. Men våra fiender är lömska rackare som vill att Sverige som nation ska ruttna inifrån.

Karl XII stupade i krig för det han trodde på. Vi i ideella kulturföreningen sänder honom en tanke på hans dödsdag.

Karl XII

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s