Den snällaste gudamakten inom asatron!

Den snällaste gudamakten inom asatron får nog ändå sägas vara Ran. Hon tycker så mycket om människor att hon bjuder in dem på fest på havets botten. Här håller hon med maken Ägir och deras nio döttrar en oavbruten lång fest för alla som bjudits in. Ja en mer genuint snäll och hygglig gudinna får man nog leta efter. Nu tar väl alla surpuppor och anmärker att Ran har gästabud och det är väl bra, men hon dränker ju folk först. Ack ja, det gör hon. Men gudinnor har en annan syn på saker och ting än vad människor har.

Hon är snäll, på sitt sätt. På vilket sätt är du snäll ärade läsare? Är du den som är vänlig nog att skjutsa dina vänner i din bil? Trevligt att du underlättar folks resor, mindre trevligt att du bidra till försämrad miljö. Är du den där samvetsömme som donerar pengar till barn i Afrika? Kul att barnen får mat och skolgång, men också att du ser till att överbefolkningen inte stoppas samt att kapital lämnar landet. Är du en sådan där som donerar pengar till medicinsk forskning utan att tänka på att virus och bakterier riskerar att utrotas? Ja som sagt man kan vara snäll och hygglig men det finns aldrig något fullständigt gott eller helt ont i tillvaron. Men ha ändå Ran som ideal. Hon vill vara snäll och är det på ett gudomligt vis.

skulls_and_mermaid_by_roman_de_la_croix-d5shwrr

Jag som är så snäll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s