Troll finns dom?

Troll finns dom? Ja det gör de. I sagornas värld, på internet och i verkligheten. Ideella Kulturföreningen har skaffat fram bildbevis. Bilder kan ju vara falska, manipulerade och sanna. Vi vågar inte svära på våra huvuden att bilderna inte är fejk. Men vi tror att de är äkta och vi publicerar dem i gott syfte och med ädla motiv som ledstjärnor. Ty vad kan vara viktigare att kunna bevisa att våra fäders sagor och myter innehåll sanning?

Trollgubbe

Bevis 1. En trollgubbe. Ett riktigt praktexemplar. Sagornas godmodiga troll har dock ingenting med verklighetens att göra, tyvärr.

Trolltant

Bevis 2. Ett trolltant. Inte lika lömsk som trollgubben. Men i gengäld desto jobbigare och gnälligare. Retar den bäste med sin bekymrade uppsyn och gnälliga läte. Både djur och människor flyr när trolltanten börjar sin ”sång”.

Trollturs

Bevis 3. En mycket ovanlig sort. Detta är inget vanligt troll utan en så kallad trollturs. Tursar är ett annat släkte från utgård men de är släkt med trollen. Ibland blandas de, kärleken är blind även bland sagoväsen. Troll utmärks av en viss tröghet, se bevis 1 och 2. Men tursar kan vara sluga och lömska. De är sällan godmodiga men ofta elaka. En glimt av elakhet finns i blicken. Trolltursen är lite intelligentare än trollen men det är marginellt.

Så kameran ljuger aldrig, nästan i alla fall. Men Ideella Kulturföreningen talar endast sanning. Om det inte är första april.

Akta er för trollen goda läsare och allmogemän!

2 kommentarer på “Troll finns dom?

  1. Martin skriver:

    Wow! Mitt framför ögonen på mig och jag har inte sett det! Men såna är trollen, de förvrider synen på en.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s