Varför så lite om Frej?

Frej 8

Oden och Tor har i modern tid hyllats med både sånger som dikter, men Frej han verkar aldrig äras med sådana alster, varför? Tyr och Njord har sånger till sin ära och Freja, Frejs syster likaså. Men inte Frej.

Frej är svearnas gud och borde väl rimligtvis äras av något verk tycker man. Frej den gud vars bild stod i Uppsalas gamla helgedom. Frej är inte bortglömd bland dagens nyhedningar, en staty eller figurin som ska föreställa Frej är lättare att införskaffa än en bild av Oden. Vi får hoppas att någon asatroende skald eller skaldinna tänker på Frej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s