Tankar om människoffer

Tankar om människooffer

Offer av människor pågår ännu idag i religionens namn. Inte i asatrons. Offrandet av människor har ingen som tror på Siv, Eir, Mode eller Brage något intresse av att utföra. Det har hävdats att det förekom offer av människor i förkristen tid och de kristna har gjort stort nummer av detta. Men man får komma ihåg vissa saker när man tar upp förkristna religioners offrande av människor. Hedningarna i Norden trodde inte på gudar som måste blidkas med offer. Man dödade inte folk för att man var rädd för gudarnas vrede. Man offrade för att gudarna skulle ge människorna fördelar. Vi offrar till gudarna för att dessa i sin tur ska skänka människorna det de bett om. Framgång, seger, rikedom, långt liv, lyckliga äktenskap ja listan kan bli lång.

Troligen hände det under vissa speciella händelser att offer av människor förekom. Men troligen var det då krigsfångar som offrats till stridsgudarna. Det är troligt att Oden erhållit sådana offer som tack för segern. Men vad skulle de gjort med fångarna?  Släppt dem fria så att de kan utgöra ett hot igen? Detta offrande kan också varit ett sätt för krigare som tagits till fånga eller av skador inte förmått strida mer att få ett hedersamt slut. Istället för att bli trälar så får de den mer ärofulla chansen att fara till Valhall.

Ibland har de kristna påstått att man offrade trälar och då helst de som varit gamla eller bråkiga. Men ärligt vad ska Oden med ett sådant ”offer” till. Man offrar det bästa, inte det sämsta. Man offrar inte idag mjölk där datumet gått ut på för packningen eller prinskorv som luktar lite underligt till en gud eller gudinna. Lika lite som man bjuder sina vänner på sådana sekundära varor.

Ingenstans sägs det att kvinnor offrats. Asatro är en mycket snäll religion mot flickor och damer.

Gamla tiders samhälle var ett samhälle där det fanns trälar och en och annan träl fick nog följa med sin ägare till de dödas rike. Men detta är inte offer till gudarna utan gravgåvor som den döde ska ha med sig. Trälar finns inte mer så sådana gåvor vare sig kan eller behövs om någon hedning ska begravas.

Värre är dock de offer som sker i monoteismens namn. Islamiska staten ska bränna kurder levande, de har redan korsfäst och mördat folk och våldsnusket har nog inte nått sin kulmen än. Och häxbål som brunnit i de kristnas samhällen påminner väl egentligen om offer som ska ske för att blidka en sträng (och dum) gudom istället för som det påstås vara ett straff för förbrytare? Såväl judar, kristna och muslimer har religiösa inslag i sina lagar. Ofoget att göra omskärelse som finns hos judar och muslimer är också det att räkna till människooffren kategori.

Om någon skulle skära av sig en kroppsdel i asatrons namn så ringer vi personer som är utbildade i vård och omsorg.

Tyvärr är det dock så att de människooffrande religionerna fortfarande har en framträdande ställning. Dessa anses vara de riktiga religionerna, hedendom är avgudadyrkan, blodsmystik och allt möjligt farligt. Ironiskt nog är det just det som finns hos ökentramparna. Asatron har aldrig startat heliga krig, men kanske vi snart tvingas in i heligt självförsvars krig? Vi hedningar är som tjuren Ferdinand, vi vill gärna sitta och lukta på blommorna men kommer det en monoteistisk humla, ja då går vi bärsärk!

Kristen fåntratt

I kristendomens namn gav denne helidiot sig ut på korståg. Dödade barn gjorde han och så ville han ha Sant Olofs orden av kungen. Olof dödade hedningar så begäran att få en ordern var kanske inte helt galet hos denne galning?

Judisk terror

Äpplet har inte fallit långt från trädet. Tyvärr så kommer dessa vapenlekar sluta i blodbad. Är det vårt blod som ska fukta marken? Åtta dagar efter att dessa gossar föddes fick de en kniv i penisen. Inte konstigt att de gör som de gör, våld är det första de lär sig.

Brinnande människa

Alla politiskt korrekta hel och halv idioter sitter i Sverige och försvarar islam. De är inte usla mördare men de är de usla mördarnas lakejer och borde ha såväl moraliskt som juridiskt ansvar för detta vidriga brott. Allah är orättvisans gud!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Usch! utbrister allas vår tjuren Ferdinand. Usch för ökenreligioner där det bara finns en gud och miljoner idioter som dyrkar denne gud!

2 kommentarer på “Tankar om människoffer

  1. Fredrik Karlsson skriver:

    Håller med ökenreligoner är totalt sinnessjuka och borde inte vara här.

  2. Hemfront skriver:

    Instämmer.

    Det finns så vitt jag vet inga riktiga belägg för att trälar offrats genom tvång, har aldrig sett några. Men det finns desto mer fantasier från de kristna. Särskilt om hedendomen.

    Offer av krigsfångar istället för avrättning är dock inte otänkbart eller orimligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s