Den sällsamma mångkulturen!

Idag den 20/1 kom skriften ”Den sällsamma mångkulturen, utländska frivilliga i Waffen-SS” från tryckeriet. Den är på 51 sidor och tar upp samtliga nationaliter som slogs under sieg-runan.

Här kan man läsa om frivilliga från Armenien, Portugal och Slovenien. Men även om försöken att värva goraler från Polen och frivilliga från franska Bretagne. Samt förstås om de svenska frivilliga. Inte bara de rikssvenska utan även soldaterna från svenskminoriteterna i Estland och Ukraina. Man kan läsa om de indiska frivilliga som slogs i Norditalien, ryssar som stred i Frankrike och om imamskolan i Dresden som skulle utbilda muslimska själasörjare. Även om varför sikhiska frivilliga inte kunde använda gasmask!

Fakta om alla de 38 SS-divisionerna samt alla nationella legioner tas upp. Men även personöden. Läs om den förste slovakiske frivillige, den isländske frivillige som var son till örikets förste president, om stormuftin av Jerusalem som fick rang av SS-gruppenführer och om iraniern som deltog i slutstriden om Berlin och slutade som professor i Uppsala!

Den sällsamma mångkulturen är på 51 sidor med många illustrationer och en ordentlig referenslista över litteratur för den som vill fortsätta läsa om den mångkulturella armé som slogs för Hitler och Himmler. Mycket av bokens innehåll har aldrig förr skrivits på svenska!

Priset är 100:- inklusive frakt.

Beställning görs visa ideellkulturkamp@hotmail.se

kragspegel

Kragspegel som tillhört indisk frivillig.

2 kommentarer på “Den sällsamma mångkulturen!

  1. asatemplet skriver:

    Fick hem den nyss, riktigt snygg! Jag hade förväntat mig ihophäftade A4 men blev glatt överraskad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s