Svart dag i svensk historia

13 november är en av de mest tragiska dagarna i Svensk historia, mer tragisk än både 6 november och 30 november, för den 13 november 1994 röstade svenska folket ja till EU. 52.3% röstade ja, 46.8% röstade nej och 0.9% röstade blankt. Man röstade ja till nationellt självmord. Många av de som röstade ja har bittert ångrat sig, få nej röstare har bytt åsikt.

Men hoppet finns, istället för att acceptera EU och göra det bästa av medlemskapet så kan man verka för att lämna unionen som är en tvångströja för såväl Sverige som övriga medlemmar. Gärna ett enat Europa men inte genom EU. Sverige ska vara en fri och oberoende nationalstat och inte en provins. Alternativt att man låter Sverige uppgå i en större nordisk statsbildning bestående av Sverige, Finland, Danmark, Norge och Island. Även de baltiska staterna kan vara med i en sådan statsbildning. Gärna ett enat Europa men inte genom överstatlig union, bättre då ett statsförbund  där medlemstaterna har gemensam utrikespolitisk, försvarpolitik och miljöpolitik och frihandel, men där staterna i övrig sköter sig själva och utvecklar sina egna kulturer och särarter, men också utvecklar det gemensamma kulturarvet. Ja till Europa, nej till EU!

Anti EU

Ideella Kulturföreningen är för att Sverige lämnar unionen, ju förr desto bättre.

Anti EU blogg

Ideell Kulturkamp är en Anti-EU blogg!

2 kommentarer på “Svart dag i svensk historia

  1. Fredrik Karlsson skriver:

    Samarbeta skall vara ömsesidigt inte genom tvång som eu står för!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s