Asatro i Spanien

Spansk asatro

Asatroende på Island sägs ju få lov att bygga ett hov och det är ju bra. Men vi kan passa på att meddela att religionen även har anhängare i Spanien. Comunidad Odinista de Espana-Ásatrú bildades 1981 och erkänns av spanska staten. Man har sedan några år tillbaka även vigsel rätt. Västgoterna, ett germanskt folkslag som en del hävdar kommer från Skandinavien bosatte sig under folkvandringstiden i det som är dagens Spanien. Det är detta gotiska arv som inspirerar dagens hedningar i Madrid och Barcelona.

http://www.asatru.es

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s