Armémuseum

Den 15 februari tog två av föreningens medlemmar i sällskap med några vänner och besökte Armémuseum i Stockholm. Museet har funnits sedan 1930-talet med militären har haft förråd o tyghus här sedan 1600-talet. Museets huvudbyggnad är dock från 1867.
Hos Armémuseum kan man följa Sveriges historia genom ett militärt perspektiv från 1500-talet och framåt. Vapen och utrustning från olika epoker finns samt mängder med skriftlig information. Statens trofésamlingar finns också här. Fanor och standard som erövrats från olika slag bevars här med en del andra ”troféer”.
Över 80 000 besökare kommer årligen till museet som ligger på Östermalm.Armémuseet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s