Skäran och hammaren

Föreningen brukar uppmärksamma Frej den 18 dagen i blomstermånaden. Som väl alla vet är det dagen då Erik Jedvardsson dödades. men kulten av Erik ersatte den gamla Frejskulten. När de som tror på korset firar sin så kallade frälsares färd till en annan dimension som alltid ska ske på en torsdag, den gud som ofta reser på himlavalvet i sin vagn som dras av två bockar och ofta besöker olika världar passar vi på att minnas Tors fiskefärd då han nästan fick upp Midgårdsormen. Dagen är ju enligt gammal tradition den första metardagen. Skäran är en symbol för Frej. Hammaren för Tor. Vi hyllar dem båda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s