Vi är alla Torun!

Torun är ett gammalt nordiskt kvinnonamn som förekommer på runstenar. Första delen av namnet hänsyftar på Tor, en asagud enligt nordisk mytologi. Den andra delen består av namnelementet -unn vilket anses vara bildat av verbet ”unna” i betydelsen ”älska”.

Ja texten ovan kan ni hitta på Lokes när, även kallad internet. Men idag har Torun namnsdag och vi alla hedningar är Torun, det vill säga vi älskar Tor. Vår gode gamle åsk – och dundergud som äter oxar och dricker öl med god aptit. Inte någon slags fjoll som ränner rut i öknar och myglar med vildhonung och gräshoppor. Sistnämnda är något slags slang för knark av något slag.

Så Hell Tor från alla dina beundrare och åkallare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s