Kulturens död?

Kulturens död?

Johan Ludvig Runeberg föddes 1804. Födelsedagen var den femte februari och i Finland firas dagen. Den borde firas i Sverige också ty han föddes i detta land. Finland var ju svensk då. Men denna kulturens dag har inte mycket kultur över sig. Centern har valt en herre som misshandlar folk till ledare. Det framkommer att muslimska brödraskapet inflaterat det svenska samhället, ingen borde bli förvånad och makthavarna vill förvandla det sista av nationalstaten till en provins i det globala samhället med sitt vurmande för NATO. En organisation som bombade den serbiska huvudstaden för snart 24 år sedan. Kriget i Ukraina hotar att ta död på de sista av svenskarna i Gammalsvenskby. Älgstammen är på rekordlåg nivå och det är havsisen också.

Ja det finns inte någonting att glädjas åt. Men att ge upp är trist. Åkalla gudarna, blota till dem och kämpa på! Än är kulturen inte död!

Vi kämpar vidare i hammarens namn. Hammaren som ska rädda oss ur barbari och dumhet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s