Hell Tyr första tisdagen 2023!

Tyr krigsguden eller måhända soldatguden. Ty Tyr är krigarens gud, den som ställer upp i ärlig strid och följer krigets lagar, vilka de nu är. Han är inte som fadern den stora strategen eller fältherren utan han är soldaten i ledet, krigaren bland krigare på slagfältet. Tapper, modig, ja mer än vad som egentligen krävs och lojal. plikt och mod. Soldater kan hämmas men Tyr är inte hämndgud som Vidar och Vale. Soldater kan sluta fred. Fiender kan bli allierade inför ett gemensamt hot och soldater förväntas då lyda. Tyr har aldrig förebrått att Fenrir bet av honom handen. Men ändå hämnas även detta dåd av Vidar då han inte bara dräper deras gemensamme faders bane utan dödar Fenrir som bet av halvbrodern Tyr handen. Tyr dräps vid ragnarök men dräper också Garm. Hell Tyr!

Hell Tyr!

2 kommentarer på “Hell Tyr första tisdagen 2023!

  1. […] Hell Tyr första tisdagen 2023! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s