Ordnar delas ut igen till svenska medborgare

Idag den första januari 2023 kan svenska medborgare återigen erhålla statsordnarna som i vanligt tal benämns Svärdsorden, Nordstjärneorden och Vasaorden. Ordensreformen från 1975 som endast tillät utländska och statslösa personer samt med visa ändringar medlemmar av kungahuset har nu ändrats så medborgarna kan nu erhålla dessa ordnar.

Utmärkt att svenskar inte längre diskrimineras och kan belönas för sina insatser för stat och samhälle. Dessvärre så kan ingen svensk medborgare förlänas Serafimerorden som numera bara ges till statschefer och kungligheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s