Börje Salming har avlidit

Den kände hockeylegendaren Börje Salming har avlidit efter en lång och plågsam sjukdom. Föreningen hedar den döde som betytt så mycket för svensk ishockey.

En kommentar på “Börje Salming har avlidit

  1. […] Ingen sann och äkta etnisk svensk kan ha undgått att höra det genom media. Hockeylegendaren Börje Salming är död, och landssorg borde proklameras enligt alla oss hedningar, ty han var en äkta kämpe. Genom sin färdighet på isen och i rinken gladde Börje Salming miljontals människor världen över i nära trettio år. Även i Toronto – han spelade över tusen matcher för Toronto Maple Leaves – lär människor minnas honom, och kransar lär ha nedlagts vid hans monument och staty, som man där i staden rest till hans och Sveriges ära. Nu är han hos Tor i Trudvang och kan vila ut efter en hård kamp emot ALS, en hemsk och obotlig sjukdom, som långsamt förtär människan. Hos Tor och Siv, samt deras barn Magne, Mode och Trud återfår Börje Salming sin ungdom och sin förra kropp, ty där finns inga sorger, och ingenting skall mera fattas honom. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s