Några rader om Idun våren och höstens gudinna.

Idun är ungdomens gudinna och det med rätta, ty hennes äpplen ser till att gudarna förblir unga. Ungdomen förknippas med våren men äpplen förknippas med hösten. Hösten är inte att förglömma en årstid som associeras med ålderdom, alla har väl hört uttryck som livets höst? Idun är en asynja som spelar en viktig roll i myterna men någon kult har hon nog inte haft. Vår och höst Idun är en asynja man kan åkalla oavsett årstid. Hylla Idun ärade hedningar, hylla ungdomens asynja! Hylla Idun våren och höstens gudinna!

2 kommentarer på “Några rader om Idun våren och höstens gudinna.

  1. […] Några rader om Idun våren och höstens gudinna. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s