Kröning inte positivt ur ett hedniskt perspektiv

Inom en inte allt för avlägsen framtid kommer den nye monarken kung Charles III troligen krönas. Detta kommer förstås bli en stor tillställning och ses av miljarder människor i hans riken men också i andra länder och stater. Kröningen är en kristen sedvänja och tillkom för att ge monarken legitim makt av den kristne guden. Kröningen sker med assistans av det andliga ståndet eller vad man nu ska kalla det där kungen smörjs och får kronan fästad på sitt huvud av Englands ärkebiskop. Men är detta ur ett hedniskt perspektiv önskvärt att kristendomen i en tid av religionsfrihet får ett sådant stort utrymme? Man ska inte överdriva men heller inte underskatta denna kristna ceremoni. Ur ett hedniskt perspektiv är det knappast positivt.

2 kommentarer på “Kröning inte positivt ur ett hedniskt perspektiv

  1. I’m a New Englander. But my family came from Old England, so I keep up with English news. There are a lot of perverted Heathen customs buried in English Christendom. Ultimately, I think personally, for Charles, his belief might be of convenience. He has preached ecumenism before, that is, of friendly outreach to Moslems and Jews. Christianity may be withering on the vine, but Islam is on the rise. I think anyone willing to voluntarily import Islam and Judaism is a traitor. Whether Charles III does this remains to be seen. I think he’s a mixed bag.

    But how I see it is, a weakened Christianity might guide the Anglosphere towards Asatru or Theod or some other flavour of ethnic Heathendom through sheer lack of self determination. Whereas a strengthened Islam or Judaism will brutalise and suppress any ethnic spirituality not supported by the State.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s