Tänkvärda ord av Gerd Riccius

”Hållfasta och väl motiverade normer skapar trygghet och – paradoxalt nog – frihet. En väluppfostrad hund, som åtlyder inkallningskommando, slipper kopplet. Ett barn, som uppfostrats med riktlinjer att följa, känner samhällets nödvändiga gränssättningar och kan därför anförtros ett större mått av frihet. Den omhuldade så kallade fria uppfostran har ofrånkomligen lett till förvirring och otrygghet, samma kaos, som skulle uppstå utan bestämda regler i exempelvis en fotbollsmatch eller i trafiken.”

Gerd Riccius, vett-och etikettexpert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s