Vidar: Förlåta är mänskligt, att hämnas är gudomligt!

Hämnd är viktigt, man måste hämnas ibland. Tar man bara hugg och slag, spott och kränkningar minskar man som människa. Självförtroendet minskar och det kan leda till sjukdomar psykiska såväl som fysiska. Men hämnd kan inte utkrävas alla gånger oh i vissa fall är det bättre att bida sin tid. Hämnd och hur den ska utföras kan man diskutera länge men en sak är säker om du är hedning. Asatron har gudar vars främsta funktion är hämnd. Dessa gudar överlever ragnarök. Så följ Odens son Vidars uppmaning: Att förlåta är mänskligt, att hämnas är gudomligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s