Regentskiftet i Storbritannien ur ett hedniskt perspektiv.

Drottning Elizabeth II av Storbritannien har avlidit. Må hon vila i frid. Men henens son Charles III eller om man försvenskar han konunganamn Karl III har tidigare låtit meddela att han inte kommer använda sin föregångare på tronens titel ”trons försvarare”. Han vill vara en monark för sin tid, en tid där kristendomen inte längre automatiskt är normen inom religion och tro. För oss hedningar kan det bara vara av godo att denna titel inte längre används. Storbritannien. de länder som haft drottningen som statschef samt samväldet är nu med ens lite mer okristet och det öppnar upp för andra religioner där ibland asatron som har sina anhängare även i Charles III länder.

2 kommentarer på “Regentskiftet i Storbritannien ur ett hedniskt perspektiv.

  1. There is that. However I worry somewhat for what’s left of the English in England – I reckon that Charlie Boy may prove rather friendly to the immigrant hordes.

    May Wōden prove me wrong.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s