Kjell Lönnå har avlidit

Den kände körledaren, kompositören och programledaren Kjell Lönnå har avlidit den 10 maj i en ålder av 85 år. Lönnå som var född i Dalarna den 13 juni 1936, närmaste bestämt i Smedjebacken kom i unga år till Sundsvall och blev staden trogen. Körsång intresserade Lönnå allt från unga år och han var med och såväl grundade som dirigerade flertal körer under sin levnad. Han komponerade många verk till körer men också en del annan musik. På 1980-talet blev Kjell Lönnå programledare i SVT. Han ledde i många år den populära frågetävlingen ”Lekande lätt.” Vidare ska nämnas att Lönnå målade och ställde ut konst men det är framförallt inom körmusiken han gjort sig ett namn, ett namn som kommer att leva länge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s