Insändare i SKLT: Man kan inte bekämpa eld med eld!

Insändarskribenten tycker att det är bäst att Sverige förblir neutrala när det gäller militäralliansen NATO.

Man kan inte bekämpa eld med eld!

I den kända berättelsen om Tors färd till Utgårdaloke försöker Loke äta i kapp med Logi som är en personifiering av elden. Ja inte vilken eld som helst utan den farliga elden som förgör och inte lämnar något efter sig. Loke må vara en storätare och storpratare, men här misslyckas han.

Av denna förvisso humoristiska berättelse inser vi att man inte kan besegra eld med eld, ty även Loke är i mångt och mycket en eldens varelse. Nu försöker högljudda personer i Sverige få med oss i militäralliansen NATO. De menar på att Ryssland är ett hot mot Sverige och enda chansen att klara oss är att ansluta oss till ovannämnda krigsorganisation. Men ryssarna har visat missnöje och börjat hota Sverige på allvar just tack vare NATO anhängarnas propaganda och ilskna tjut!

Bäst för Sverige är att förbli neutrala. Vi kan inte bekämpa eld med eld. Lär av fädrens religion annars slutar det hela med ragnarök!

Henrik Andersson

Publicerad i Skaraborgs Läns Tidning 2022-05-11 http://www.skaraborgslanstidning.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s