Monica Vitti är död

Monica Vitti är död

Maria Luisa Ceciarelli eller som hennes artistnamn var Monica Vitti har avlidit. Efter att i många år lidit av alzheimers avled den kända skådespelerskan i sitt hem den andra februari. Vitti född 1931 började med amatörteater hon ska senare sagt att hon och hennes syster började med improviserad teater då de satt i skyddsrum och försökte få tiden att gå men också att muntra upp varandra då bomberna föll. Senare sökte hon sig till teaterutbildning. Första filmrollen var en liten biroll 1954 i en komedi. Några roller på film och Tv gjordes innan genombrottet kom 1960 i filmen L’Avventura på svenska kallad Äventyret regisserad av Michelangelo Antonioni. Flera filmer fortsatte med denne regissör och man kan säga att de viktigaste filmerna Vitti gjorde var med honom. Totalt gjorde Vitti 55 roller framför kameran. I den sista rollen 1989 var hon själv med och regisserade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s