Insändare i Skaraborgsbygden: Svenska kyrkans svarta år

Svenska kyrkans svarta år

2021 skulle bli svenska kyrkans år. Man satsade för fullt inför kyrkovalet. Aldrig förr har ett kyrkoval fått så stor uppmärksamhet i medierna. svenska kyrkan syntes i alla möjliga sammanhang och folk uppmanades att rösta av såväl politiker som samhällsdebattörer.

Men tji fick samfundet som fortfarande tror sig ha någon särställning. Tji fick de som trodde att statskyrkan nu äntligen kommit tillbaka som folkkyrkan. Inte nog med att valresultatet blev sämre än valet innan, hela 69 221 medlemmar begärde utträde. Endast en handfull gick med.

Nu om inte förr borde nog svenska kyrkan inse att man är ett samfund bland samfund men också makthavarna att svenska kyrkan inte är en samhällsaktör att satsa på eller värd att framhäva. 2021 var svenska kyrkans svarta år, när ska detta samfund på dekis lära sig att inte försöka bland sig i samhällsdebatten?

Henrik Andersson

Publicerad på Skaraborgsbygdens hemsida www.skaraborgsbygden.se 2022-02-03

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s