Vilken gudamakt ska hedras extra mycket 2022?

Hlin är den gudamakt vi uppmärksammar extra mycket detta år som är 2021 efter den andliga digerdöden. Året innan var det Eir. Nu undrar vi våra medlemmar men också den så kallade hedniska allmänheten vilken gud eller gudinna som vi ska skriva och hedra särskilt år 2022? De mest kända gudarna har vi redan hedrat det vill säga Oden, Tor, Frej, Njord, Frigg och Freja. Vi tänkte därför på de gudamakter som inte är så kända. Loke är diskvalificerad ska sägas direkt.

Här kommer några föreslag. Illustrationerna som föreställer olika asar och asynjor kommer från Pinterest. Allt fler konstnärer uppmärksammar de hedniska makterna och det är ju både utmärkt och glädjande! Hör av er i kommentarfältet eller till ideellkulturkamp@hotmail.se

Snotra
Saga
Fulla
Gnå
Beyla
Hnoss
Ran
Dag
Heimdall
Siv
Gerd
Vidar
Idun
Hermod
Vör
Röskva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s