Insändare i NLT: Förhoppningsvis sista tramsvalet

Förhoppningsvis sista tramsvalet!

Meningslöst. Nu äntligen är det så kallade kyrkovalet slut. Trots att alla tidningar skrivit om det och valet lyfts fram i media mer än någonsin så minskade valresultatet jämfört med valet för fyra år sedan. Nu borde det stå klart för svenska kyrkan att det inte längre är en statskyrka eller folkets kyrka. Nu borde detta samfund begripa att det bara är att samfund bland andra samfund.

Två decennier har gått sedan separationen från staten och nu kanske alla i svenska kyrkan om än motvilligt inser att tiderna förändras. Det tycks ha varit något av ett slagord bland de som röstar att alla har lika mycket värde. Men de som inte är med i samfundet svenska kyrkan är inte lika mycket värda som de som är med för de kan ju inte rösta. Däremot så var talet om Gud och tron på denne gud minimalt. Prästerna tror inte längre på religionen, medlemmar gör det inte de heller ändå håller man på med denna fars.

Tyvärr har mycket tid och energi lagts på detta meningslösa val när det pågår dödsskjutningar, gängvåld, klimatkris och mycket annat som är mer angeläget än att tjafsa om en religion som snart ingen tror på. Förhoppningsvis var valet 2021 det sista tramsvalet till svenska kyrkan!

Henrik Andersson

Insändare publicerad i Nya Lidköpingstidningen http://www.nlt.se 2021-09-24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s