Hedningar, skriv era testamenten!

Folk har dött och folk fortsätter att dö i coronan. Vaccin tycks inte lösa alla problem då viruset muterar. Istället för att sucka och klaga att det inte är som förr borde vi hedningar acceptera situationen. Ja vi kan inte umgås med vänner och släktingar som förr. Vi kan inte resa som man gjorde innan pandemin. Och ja livet är trist men så som det är så är det. Blir det bättre att grymta som en liten gris?

Ödet har bestämt att en pandemi ska hemsöka mänskligheten. Acceptera detta och uthärda. Följ restriktioner, sköt hygienen och försök vara en bra medmänniska och medborgare. Med gudamakternas hjälp ska vi besegra viruset men det krävs att vi själva arbetar. Gudarna hjälper endast den som hjälper sig själv!

Förkovra er i asatron ärade hedningar. Pandemin är en bra tid att studera och läsa Eddan och all annan litertur, det finns en hel del om asar och vaner. Men inte ens en hedning är odödlig. Det är också tid att fundera hur man ska göra vid eventuellt dödsfall. Vet era anhöriga om att ni är asatroende? Vet de om att ni vill ha en hednisk begravning? Vet de om att ni anser asatro vare en religion och inte ett vurmande för vikingar och mytologi?

Dags att skriva ner den sista viljan kanske?

Snart är ni döda. Ordna med era begravningar.

2 kommentarer på “Hedningar, skriv era testamenten!

  1. Hedningen skriver:

    Själv är jag på väg med essän ”En Hednings Begravning – skildrad av HONOM SJÄLV” om jag kan få den färdig i tid, redan denna helg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s