Ättestupan 2020

Vi har väl alla hört skrönor om så kallade ättestupor? Att man i förkristen tid kastade orkeslösa gamlingar ner från bergssidor och lät dem slå ihjäl sig. Men dessa skrönor troligen gjorda av kristna som ville ställa den förkristna iden i dålig dager har inget stöd i forskningen. Bara göra sig omaket att klättra upp för ett berg med en gammal människa låter ovanligt ansträngande. Man ska också komma ihåg att få blev gamla förr. De få som blev riktigt gamla respekterades.

Idag så har vi ett modernt samhälle som inte skyddar de gamla. De dör i pandemin som råder och ärligt så verkar makthavarna inte direkt ledsna för det. Vi hedningar är ledsna över att vi har makthavare som inte är ledsna. Så ärade läsare, hjälp de gamla. Ett sätt är att inte utsätta dem för fara genom smittspridning. Ja vi vet pandemin är förskräcklig men dumma makthavare är än mer förskräckligt!

Bli inte förvånade om blixten slår ner i detta troll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s