Maud Hansson har avlidit

Skådespelerskan som spelade pigan Lina i de folkkära filmerna om Emil i Lönneberga har avlidit. Maud Hansson som hon hette föddes femte december 1937 och lämnade jordelivet 1 oktober. redan som 17 åring gjorde Hansson sin första egentliga teaterroll, hon hade som barn börjat spela. Sista rollen på scenen gjordes 1989, två år senare gjordes den sista filmrollen. Tidigt i karriären gjorde dock Hansson sin kanske viktigaste roll, den som häxan i Det sjunde inseglet från 1957.

Maud Hansson som häxan i Ingmar Bergmans klassiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s