Insändare i MT: Sverige är inte USA 51:a delstat

USA är en nation som spelar en viktig roll i den globala värld vi lever i, vare sig vi gillar det eller ej. Det finns ett berättigat skäl att svensk media rapporterar om valet i USA om vilka som ska bli president respektive vice president. Men Sverige är inte trots att en del verkar tro det USA 51:a delstat. Det är inte vi som lever i Sverige som ska bestämma vem som ska bli statschef i Amerikas förenta stater. Vad vi än tycker så är det inte vi som bestämmer.

Inför valet 2016 tog i princip alla svenska medier och utsåg kandidaten till presidentämbetet Hillary Clinton till vinnare och hon utmålades som den gode. Hon var god framförallt för att hon var kvinna och tillhörde det politiska partiet demokraterna. Dessa demokrater anses vara lite snällare och därmed bättre än deras antagonister republikanerna. Men Clinton förlorade och motståndaren Donald Trump vann.

En bekant till mig berättade att vid skolan där hans yngre syster studerade så tillsattes en krisgrupp på grund av att amerikanerna valde fel president! Visst är det lite skrattretande men också beklagligt att en skola i Sverige tror sig kunna bestämma vem som ska bli demokratiskt vald statschef i ett annat land.

Så lugna ner nyhetsrapporteringen och inse att vi är svenskar och inte amerikaner.

Henrik Andersson

Insändaren publicerades i Mariestads tidningen 2020-10-01 http://www.mariestadstidningen.se

2 kommentarer på “Insändare i MT: Sverige är inte USA 51:a delstat

  1. […] Joe” Biden blir en så mycket bättre president, vilket jag antydde genast igår. Mina bröder i Sverige har uttryckt att valet i USA inte skulle angå oss. Mina vänner i USA säger samma sak som jag själv sade vid notisen om Löfvéns styvmoders […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s