Insändare NLT: Får man kritisera islam?

För en tid sedan riktade jag kritik mot kristendomen i NLT. Jag fick mothugg men det hör ju till i debatten. Men faktum kvarstår, det är tillåtet att kritisera kristendomen. Men islam en religion som är mycket lik kristendomen, man till och med anser inom denna lära att Jesus är en profet och liksom kristendomen har man en gud och en helig skrift. Båda har som mål att alla människor på jorden ska vara anhängare av deras religion och ingen får vara utanför. Ingen av dessa två världsreligioner är toleranta.

Ändå så får man inte kritisera islam.

Det är både märkligt men också beklagligt. Personer som har modet att kritisera som konstnären Lars Vilks och Salman Rushdie mordhotas. Religionsfrihet har vi och den ska vi värna om. Men denna frihet är intet värd om islam inte får kritiseras hånas eller förlöjligas. Frihet från religion är en del av religionsfriheten.

Henrik Andersson

Insändaren publicerades i Nya Lidköpingstidningen 2020-09-0 http://www.nlt.se

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s