Insändare i NLT: Är Bengt Åkes bror?

Om man inte visste bättre kunde man tro att Björn Sjöstedt är Åkes bror! Storebror Björn rycker in när busen och gudsförnekaren Henrik retar lillbrorsan Åke. Men ärligt, behöver en biskop en storebror som förvarar honom? Inte ens Jesus gillade när Petrus drog sin klinga när han skulle arresteras.

Jag är inte kristen, inte med i något kristet samfund och är inte kristen ens i någon kulturell eller moralisk/etisk form. Anledningen är att jag skriver detta är att jag har haft att göra med folk förr som tror att alla har någon positiv syn på kristendomen. Men jag är som sagt en mycket okristen person. Jag ogillar alla former av kristendom. En annan kristen vid namn Åke, med efternamnet Green dömdes men friades senare för hets mot folkgrupp för att han enligt sin kristna tro ogillade homosexuella. Undrar vad Sjöstedt anser om denne fromme kristne?

Jag är som sagt inte kristen och anser i princip att denna religion samt dess syskonreligioner judendomen och islam inte hör hemma i vårt moderna samhälle. Lika lite som jag anser att en läkare av i dag ska hämta sin kunskap i en läkekonstbok från medeltiden. Jag anser i princip att alla abrahamitiska religioner inte ska ta del av samhällsdebatten. Sverige är i dag ett mångreligiöst land där det finns såväl satanister, buddister, asatroende och hinduer. Ska då i detta mångreligiösa land ändå samfundet svenska kyrkan har någon särställning trots att den skilts från staten? Nej anser jag!

Henrik Andersson

Insändaren publicerades i Nya Lidköpingstidningen 2020-08-27 http://www.nlt.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s